06 december 2021

RENAULT ONTHULT DE NAAM VAN ZIJN NIEUWE SUV: AUSTRAL

Austral, afkomstig van het Latijnse woord "australis", is een veelgebruikt woord dat in vele Europese talen voorkomt. Hij staat voluit geschreven en beroept zich op de Franse roots van de constructeur.

Sylvia Dos Santos, Verantwoordelijke voor de Naamstrategie van de Directie Global Marketing van het merk Renault, verduidelijkt: "Austral verwijst ook naar de kleuren en de warmte van het zuidelijk halfrond. Het is een naam die uitnodigt tot reizen en die perfect past bij een SUV. Zijn fonetiek is harmonieus, evenwichtig en gemakkelijk uit te spreken door iedereen en tegelijk internationaal.”

PERSBERICHT Documenten Media

Austral is het nieuwe gamma van het merk Renault in het segment van de compacte SUV's met nieuwe geconnecteerde technologieën en verantwoord rijplezier. Austral biedt ook comfortabel plaats aan 5 passagiers met een totale lengte van 4,51m.

Met dit nieuwe model zet Renault zijn offensief voor de herovering van het C-segment voort, gestart met Arkana en Nieuwe Mégane E-TECH Electric.

Austral vervangt de huidige Kadjar in het gamma en wordt in de lente van 2022 voorgesteld.

Ontdek alle geheimen van het creëren van een naam in de speciale story “Er was eens Austral”.

Als historisch mobiliteitsmerk en Europees pionier op het gebied van elektromobiliteit ontwikkelt Renault al lang innovatieve voertuigen. Met het strategische plan “Renaulution” tekende het merk een ambitieuze en waardevolle transformatie uit. Renault evolueert zo naar een nog competitiever, evenwichtiger en meer geëlektrificeerd gamma. Moderniteit en innovatie op het gebied van technologie-, energie- en mobiliteitsdiensten, zowel in de auto-industrie als daarbuiten.

Renault België Luxemburg is sinds 1908 aanwezig in België en was een van de eerste filialen van het merk Renault. Renault België Luxemburg steunt op een netwerk van meer dan 250 verkoop- en servicepunten en is een van de grootste spelers op de Belgisch-Luxemburgse markt. In 2020 stond het merk Renault op de 3de plaats op de markt met een marktaandeel van 8,1% (personenwagens en bedrijfsvoertuigen).

INVOERING VAN HET BLOCKCHAIN-CERTIFICATIEPLATFORM VAN WIZTOPIC

Om zijn communicatie veilig te stellen certificeert Renault Group de inhoud met Wiztrust sinds 20 februari 2020. U kunt de echtheid van onze informatie controleren op de website www.wiztrust.com.

Documenten

Media

Over Renault Group

Hier vindt u onze foto's en video's in verband met het laatste nieuws

Nieuwswaarschuwingen
Om ons nieuws in real time te ontvangen dient u zich te abonneren op onze waarschuwingen en uw voorkeuren te selecteren.
pagebuilder.components.cta.text